top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Kobe Bryant’ın Fotoğrafları NFT Olarak Yayımlanacak


Geçen sene uçak kazasında vefat eden NBA’nin önemli yıldızı Kobe Bryant’ın hiç yayımlanmamış resimleri 8 siyah beyaz resimden oluşan koleksiyon şeklinde Cryptograph’ta NFT yöntemi ile yayımlanacak.


Koleksiyonda Bryant’ın 23 yaşında yükselen bir yıldız olduğu zamanlara ait 1999 yılında çekilmiş fotoğrafları yer alacak.


Satıştan elde edilen gelir, finansal açıdan yetersiz olan topluluklarda spor programlarını finanse etmek için çalışan, kar amacı gütmeyen kuruluş olan Mamba & Mambacita Spor Vakfı’na aktarılacak.


New Universal Firması Filecoin Madenciliğini Geliştiriyor


New Universal firması Filecoin madenliğini geliştirmek için önemli adımlar atıyor.


Shenzen’de yapılan açıklamaya göre New Universal şirketi Jiangxi merkezli olan bileşen üreticilerden Sesumg ile yapılan satın alma sözleşmelerinin yanı sıra anlaşmaya bağlı olarak satın alının Gezegenler Arası Dosya sistemi ağından yaklaşık 90 milyon dolarlık bilgi işlem ve depolama ekipmanları satın aldı.


New Universal ile Sesumg firmaları arasında olacak ilk teslimatta şirkete 500 birim bilgisayar ve 100 birim depolama ekipmanı sağlanacak.


Bu anlaşma sayesinde New Universal firması, Filecoin depolama alt yapısı desteği ile 2019 yılında elde edilen madencilik gelirinin yaklaşık %119 artması bekleniyor.


Atari Şirketi Kripto Para Kullanacak!


Oyun sektöründe önemli yeri olan Atari şirketi, oyunlarında Ethereum sanal para sistemine giriş yaparak ikinci katman üzerinden kripto parayı kullanacak ilk şirket olmaya hazırlanıyor.


Ethereum dünyasına adım atan Atari firması ERC-20 tokenini oluşturdu. Yeni bir dünyaya giriş yapmanın ardından ise Decentraland sanal platformlarında da yerini almış bulunmakta.


Atari’nin kurucularından Frederic Chenais yaptığı açıklama ile artık firma olarak ikinci katmana adım adım ilerlediklerini ifade etti. Yaptığı açıklama da,‘’Polygon ile yaptığımız iş birliği sonucunda artık Atari token ve diğer ürünlerimiz için ikinci katmanı kullanma şansı elde edeceğiz.Yaptığımız bu iş birliğinin sonuçlarından ve gidişatından son derece memnunuz.’’ İfadelerini kullanarak şirketinin adım attığı dünya da hızla ilerleyeceğine dair ipucu verdi.


Manisa’da Damada Cardano Takıldı!

Kripto paraların her alanda görülmesi artık kimseyi şaşırtmıyor diyebiliriz. Örnek olarak, Türkiye’de düğünlerde kripto para takılması oldukça yaygınlaştı . Geçtiğimiz haftalarda Hatay’da ki bir düğünde Bitcoin takı olarak hediye edilmişti. Şimdi de Manisa’da bir düğünde damada 1420$ değerinde 500 adet Cardano (ADA) takıldı.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page