top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Ethereum Önümüzdeki Hafta CME’de Görücüye Çıkıyor!

8 Şubat 2021’de Ethereum’un CME Vadeli İşlemlerinde listelenmesi planlanıyor. CME, vadeli işlem hacminde birinci sırada yer alıyor. Dünyanın en büyük ve çeşitliliği en fazla olan vadeli işlem borsası olduğu için diğer borsaları tetikleyebilme potansiyeline sahip. Listelenmenin olması durumunda kripto para biriminde dalgalanmalar görülebilir, ancak bu durum, Ethereum yatırımcılarını görüş noktasında ikiye bölmüş vaziyette.


18 Aralık 20217’de Bitcoin’in CME’de listelenmesinin ardından, kripto para biriminde sert çekilmeler yaşanmış ve boğa sezonu terk edilmişti. Listelendiği tarihe kadar 20.000 seviyelerini test eden Bitcoin, 18 Aralık’ta 12.200 seviyelerine kadar geri çekilme yaşamıştı. Short pozisyonların ilk defa açılmaya başlandığı bu durumda yatırımcı tercihini satıştan yana kullanmıştı. Bir kesim, Ethereum’un da benzer bir senaryoyla karşılaşabileceğini düşünürken bir başka görüş, Ethereum’da zaten short pozisyonların açılabildiğini ve eğer düşüş olacaksa da bunun sınırlı kalabileceğini savunuyor.


Ethereum’un vadeli işlemlerdeki kontrat büyüklüğü ise “50 ETH” olacak ve haftanın 7 günü işlem yapılabilecek. Listelemenin ardından görülebilecek olan en büyük avantaj ise kurumsal yatırımcıya bir kapı açması. Herhangi bir borsaya kayıt yapma zorunluluğu olmadan işlem yapmak isteyen aktörleri CME cezbedebilir. Çekimser kalan kurumsal yatırımcı ise böylelikle piyasaya giriş yapabilir. Son zamanlarda ülke ekonomilerinin açmaz içerisinde olduğu ve kurumsal yatırımcının yüklü miktarda Bitcoin alımı yaptığı biliniyor. Mart 2020’den beri yükseliş trendinde olan Ethereum ise kurumsal yatırımcının ilgisini çekmeye başlamış durumda. Yakın zamandan itibaren Bitcoin’in yanı sıra Ethereum alımları da gelmeye başladı. Tüm koşullar göz önünde bulundurulduğu zaman, Ethereum kanadında long pozisyonların hacminin artması ihtimali ise masada duruyor. Nitekim, gün itibari ile cüzdanında 0.01 ve daha fazla Ethereum bulunan adres sayısında rekor seviyeye ulaşıldı. Borsalardaki Ethereum arzı ise azalmış durumda. CME vadelilerinden önce Ethereum alışları ise rekor kırdı. Yatırımcı geçmişten referans alma güdüsüyle Bitcoin vadelilerinde gösterdiği performansı gösterirse yer yer satış baskısı yaşanabilir. Bu sebeple, Vadeli İşlemlerde görücüye çıktığı andan itibaren oynaklık seviyesi artabileceğinden dolayı yatırımcının dikkat etmesinde yarar görülüyor.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page