top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Cardano, Alanzo Hard Fork’unu Tamamlandı!


Cardano’nun Alanzo güncellemesinin bitiş tarihi 12 Eylül olarak verilmişti ve dün gece itibariyle başarıyla gerçekleşti. Bu güncelleme gerçekleşirken ADA tarafında pozitif ayrışma vardı ve 3,10 dolara çıktı. Cardano 2 Eylül tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine geldi ve en değerli 3. kripto para birimi oldu.


Bu güncellemeyle birlikte akıllı sözleşme kabiliyetleri ağa geliyor ve geliştiriciler üzerinde DeFi platformları, NFT’ler ve stabil kripto varlıklar gibi bir dizi yeni proje ve uygulama başlatabilecekler. Cardano yaratıcısı Charles Hoskinson, bu güncellemeyle kendi akıllı sözleşme çağıın başlatmasının tüm blockchain ağı için faydalı olacağını belirtti.


Bitkub Kripto Borsası, Miss Universe Tayland ile Anlaştı!

Yakın tarihte gerçekleşecek olan Miss Universe Tayland ile merkezi Tayland olan Bitkub Grup Kripto borsası ortaklık gerçekleştirdi. Bu ortaklığın sonucunda dünyada ilk kez güzellik yarışmasında NFT’ler kullanabilecekler. Bitkub, yarışmacıların popüler NFT’lerini basarak rekabetini destekleyecek ve kazanana dijital varlıklar şeklinde özel ödüller sunulacak.


El Salvador’dan Son Gelişme!

7 Haziran’da Bitcoin’i resmi para birimi ilan eden ve bu alanda çok sıkı çalışmalar gösteren El Salvador’da düzenlemeler devam ediyor. Devlet Başkanı Bukele’nin hukuk danışmanı Javier Argueta yaptığı açıklamalarda Bitcoin cüzdanı Chivo’nun yasadışı kullanımı riskini azaltmak istediklerini ve bu kapsamda izlenebilirlik için farklı mekanizmalar geliştireceklerini belirtti.


Yabancı yatırımcıyı teşvik etmek için Bitcoin üzerinden elde ettikleri karın vergilendirmeden muaf tutulacaklarını belirrti. Yasal uyumluluk konusunda da uluslararası kuruluşlarla çalıştıklarını belirten Argueta ‘Bir kişinin Bitcoin varlığı varsa ve bundan yüksek karlar elde ederse, vergi alınmayacak ne sermaye arttırımı ne de gelir üzerinden ödenecek bir vergi olmayacak.’ açıklamasında bulundu.


Brezilya, Bitcoin’i Resmi Olarak Kabul Etmeye Hazır!

El Salvador’dan sonra Orta Amerika’da yapılan anketlere göre, Brezilya halkının büyük bir çoğunluğu Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmeye hazır oldukları ve El Salvador’a katılmayı destekledikleri sonucu paylaşıldı.


Ayrıca Brezilya halkının Bitcoin’i kabul etme sebebi olarak yatırımlarını çeşitlendirmek, paralarını enflasyona karşı korumak ve teknolojik olarak trendleri takip etmek amacıyla bu yeniliğe ayak uydurmak istedikleri belirtildi.

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page