top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Ünlü Rapçi’den Kripto Yatırımı!


Bu yıl içerisinde kripto paralar ve bazı projelere yönelimin revaçta olduğunu gördük ve bu süreçte ünlü sanatçıların, sporcuların ve diğer sektördekilerin de blockchain e pozitif baktığını ve yatırımlar yaptığını biliyoruz. Son olarak Abd’li ünlü Rapçi Ja Rule, kripto varlıklara hayranlığını ve ilgisini belirten tweet attı. Yaptığı açıklamalarda, ‘Bitcoin ve Etherium ve bu ağın merkeziyetsiz olması seviyorum. Ekonomide çok önemli bir rol oynacaklarını ve önümüzdeki 5-10 sene içerisinde daha ilginç olacak.’ dedi. Sanatçı cüzdanında Bitcoin, Etherium, Solana ve Cardano tuttuğunu ayrıca bir şirkette kendine ait token bulundurduğunu önümüzdeki süreçte piyasaya süreceğini de duyurdu.


Morgan Creek’in, Bitcoin Yatırım Planı!

Abd’li iki kamu emeklilik fonu kripto paralara yatırım yapmak için fon temin ettiğini duyurdu. Onay verildiği takdirde yaklaşık 40 milyon dolarla blockchain üzerindeki bazı tokenlara yatırım yapacak ve kasasında kripto para bulunduracaklar, ancak bu yatırımın asıl amacının blockchain üzerindeki bazı girişimlere destek sağlamak olduğunu belirttiler.

Katherine Molnar’ın yaptığı açıklamada; ‘Kripto para benimseme ve ilgi açısından daha da büyüyecek bir alan, hatta alanın şimdilik zayıf ilerlediğini düşünüyoruz. Bu yüzden bazı önemli fırsatları değerlendirmek ve fonumuzu genişletmek istiyoruz.’ dedi.


Eski Ripple Yönetimi’nden PingNpay Projesi!

Geçtiğimiz dönemlerde Ripple’da yöneticilik uyapmış olan Jeremy Light ve Richard Bell, yeni bir ödeme uygulaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu yeni projeye göre kullanıcılar minimum ödemelerini bile çok düşük ücretlerle gerçekleştirebilecekler ve alışılmış banka kartı altyapılı ödemelerinin mikro işlemlere güç sağlamak için yerel para birimine dayalı stablecoin’leri kullanacaklar. Ayrıca bu ağın Web 3.0 altyapısı ve ekosistemleri için iyi bir uyum olacağına inanarak bu işe atıldıklarını kullanıcıların yeme-içme ve abonelik işlemleri gibi daha birçok ödemelerini uygulama üzerinden gerçekleştirebileceklerini açıkladılar. Light ve Bell çalışmalarına devam ettiklerini ve uygulamanın gelecek yıl hayata geçmesini planladıklarını belirttiler.

18 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page