top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Substack, Bitcoin Kabulüne Başladı!


Amerika’lı popüler içerik platformu olan Substack, artık yazarlarının yayımladıkları içerikleri ödeme seçeneği olarak Bitcoin kullandıracak.

Bitcoin’in onayı şimdilik belirli bir kullanıcıya açık ancak ilerleyen süreçte daha fazla kullanıcıya sunulacak. Bitcoin ödeme girişimi OpenNode ile alacak. Şu anlık 15 milyon kişinin ziyaret ettiği platformun 500 binden fazla ücretli abonesi bulunmakta.


Substack’tan gelen açıklamada, ‘Başlangıç için küçük ölçekte olsa bile bu seçeneği sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bitcoin ödemeleri hızlı, güvenli, kullanışlı ve minimum masraflıdır. Lightning Network ile kredi kartlarından bile daha hızlı işlem gerçekleştirebiliyoruz.’ denildi.


Visa, CryptoPunks’tan NFT Satın Aldı!


Dünyaca ünlü ödeme şirketi Visa, CryptoPunks NFT dizisinden bir NFT satın aldığını duyurdu, 7910 numaralı NFT için 150 bin dolar değerinde yani 49.5 adet Etherium ödemesini Abd’li kripto para şirketi Anchorage aracılığıyla gerçekleştirdi.


Visa’nın kripto para biriminin başındaki Cuy Sheffield açıklamasında, ‘NTF’lerin sosyal medya, eğlence ve ticaretin geleceğinde gerçekten önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bir NFT satın alma, saklama ve etkileşime girmeyi ilk elden anlamak istedik. Uzmanlık elde edebilmemiz için müşterilere bu alanda yardımcı olabilmek için Anchorage ile çalıştık.’ dedi. Bu çalışmaların yalnızca bir başlangıç olduğunu ve sonraki süreçlerde daha fazla NFT satın almayı planladıklarını belirttiler.


İran, Yasal Bitcoin Madenciliğine Devam Ediyor!


Mayıs ayında madenciliği bir süreliğine askıya alan İran Elektrik Üretim, Dağıtım ve İletişim Şirketi Tanavir, kripto varlık madenciliğinin 22 Eylül’de devam etmelerini sağlayacağını açıkladı. Hükümet ağustos sonuna kadar enerji tüketiminde bir düşüş görmeyi planlıyor ve madencilerin faaliyetlerinin tekrardan yasal olarak başlamalarına izin verecek.


Tanavir sözcüsü Mostafa Rajabi Mashhadi, ‘Yüksek güç tüketimi olan ayların neredeyse bittiğini ve sonbaharın başından itibaren düşük sıcaklıkların tekrardan madenciliğe elverişli olacağını’ bildirdi. Ayrıca ülke haziran ayında Madencilik, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, 30 kripto para madencilik şirketine lisans vermişti.


Eurex’ten Bitcoin ETN Hamlesi!


Bitcoin kanadında desteklenen borsada işlem gören senetler, artan talep doğrultusunda Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor. Avrupa’nın en forex borsası Eurex, 13 Eylül’den itibaren BTC ETN vadeli işlemlerini tahtasına ekleyecek. Bu yeni vadeli sözleşmeler Euro cinsinden alınıp satılacak.


Eurex’in yönetim kurulu üyesi Randolf Roth, ‘Kurumsal yatırımcılardan güvenli ve düzenlenmiş bir ortamda Bitcoin yatırımı yapmak için önemli talep var ve bu yenilikçi sözleşmeyi ilk sunan düzenlenmiş borsa olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.’ açıklamasını yaptı.


31 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page