top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Paypal’dan Kripto Para Hamlesi


Paypal İngiltere’deki müşterilerine Bitcoin, Etherium, Litecoin ve Bitcoin Cash ile alım satım saklama hizmeti sunmaya başladı. Yeni yılın başında ABD’de sağladığı hizmetleri bu haftanın başında da artık İngiltere’de sağlamaya başlayacak.


Paypal kripto para birimleri genel müdürü Jose Fernandez yaptığı açıklamada ABD’de olduğu gibi iyi performans göstereceklerine inanıyor. Devamında ise ;


“Küresel erişimimiz, dijital ödeme uzmanlığımız ve tüketici ile işletmeler hakkındaki bilgimiz, sıkı güvenlik ve uyumluluk kontrolleriyle birleştiğinde bize İngiltere’deki insanların kripto para birimini keşfetmelerine yardımcı olmak için eşsiz bir fırsat ve sorumluluk sağlıyor.”


Da ponte ayrıca kripto para işlemlerini daha da genişletmeyi planladıklarını belirterek mayıs ayı sonlarında müşterilerinin yaygın olarak talep ettiği bir özellik olan kripto varlıklarını geri çekmesine izin vereceğini açıkladı.


Paypal ayrıca kendi stablecoin’ini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.


Sec Başkanı ; Bitcoin Gerçek


Küresel ekonomiden sorumlu ve MIT Dijital Para Birimi Girişimi’nin kıdemli danışmanı olan Gary Gensler yaptığı konuşmada Bitcoin’in mirasını ve icadını doğruladı.


SEC Başkanı yaptığı açıklamada :


“Kripto alanında gerçekmiş gibi görünen çok fazla yutturmaca olmasına rağmen, Nakamoto’nun inovasyonunun gerçek olduğuna inanmaya başladım. Ayrıca, finans ve para alanlarında değişimin katalizörü oldu ve olmaya da devam edebilir.”


Konuşmasında Nakomoto’ya da yer veren Gensler , “Nakamoto, bu kriptografları ve diğer teknoloji uzmanlarını birkaç on yıl boyunca zorlayan iki bilmeceyi çözmüştü: Birincisi, internette değerli bir şeyi merkezi aracı; ve buna bağlı olarak, bu değerli dijital token’ın ‘çifte harcamasının’ nasıl önleneceği” ifadelerini kullandı.


Ayrıca Gensler , Nakomoto’nun ‘’Merkez bankası veya ticari bankalar gibi merkezi aracı olmayan özel bir para biçimi yaratmaya çalışıyordu.’’ açıklamasını yaptı.


Xiaomi Kriptolarda Düzenlemeyi Bekliyor


Çinli teknoloji devi Xiaomi ,kripto varlıkları finansal hizmet işlerinin bir parçası haline getirmek için düzenlemeleri beklediklerini açıkladı.


Şirketin başkan yardımcısı Manu Kumar , The Economic Times’a kripto varlıklar hakkında yaptığı açıklamada :


“Tüm düzenleyici şeyleri beklemek isteyeceğiz. Tabii ki, kripto son derece ilginç ve en büyük moda kelime olan ve son derece iyi giden bir alandır. Ancak düzenleme tarafında daha fazlasını anlamak isteriz. ” dedi.


Dünya'nın en büyük telefon üreticisi olmayı hedefleyen dev şirket eğer kripto paralara geçerse Bitcoin karşıtı olan Çin hükümeti tarafından bir dizi düzenlemeyle karşılaşabilir.


14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page