top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Küba’dan Kripto Para Kararı!


El Salvador, bu yılın başlarında Bitcoin’i yasal olarak kabul etmesinden sonra, bu hareketi takip eden ülke sayısı artmaya devam ediyor.


Güney Amerika ülkesi Küba, kripto paraların ödemelerde kullanılabilmesi için adımlar atmaya başladığını duyurdu.

Resmî gazetede yayımlanan habere göre Küba Merkez Bankası, hangi kripto paraların tanınacağı konusunda kurallar belirleyecek ve gerekli düzenlemeleri sağladıktan sonra kripto paralar artık kullanılabilecek.


Devlet, dijital varlık operasyonlarının bir dereceye kadar kontrol edildiğinden emin olmak ve bunları “sosyo-ekonomik çıkar nedenleriyle” kullanmak istiyor.


Hindistan Dijital Rupi Denemelerine Başlıyor!

Hindistan Merkez Bankasının yaptığı açıklamaya göre dijital rupi denemelerine aralık ayına kadar başlayacaklarını duyurdu.


Dijital paraya olan güvenin artması ve kripto paraların popülerliği sayesinde birçok ülkenin merkez bankaları Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto paralarla birçok yeniliğe imza atmaya başladı.


Hindistan Merkez Bankası başkanı Shaktikanta Das da verdiği demeçte şunları söyledi: ‘’Bence yıl sonuna kadar ilk denemeleri başlatabilecek durumda olmalıyız.’’ Yardımcısı Rabi Shankar , geçen ay merkez bankasının dijital para birimi için ‘’ Aşamalı bir uygulama stratejisi’’ üzerinde çalıştığını söylemişti.

Lüks Otel Kripto Para Kabul Edecek!

Milyarder Samih Sawiris’in lüks oteli Chedi Andermatt, konukların İsviçre Alp’lerindeki Konaklamaları için kripto varlıkları kullanmalarına izin vereceğini açıkladı.


Lüks otel ödemelerde öncelikle Bitcoin(BTC) ve Ethereum(ETH) kabul edeceğini , diğer kripto varlıklar için ilerleyen zamanlarda çalışma başlatacaklarını duyurdu.


Otel ödeme hizmeti için Worldline ile İsviçre kripto varlık hizmetleri sağlayıcısı Bitcoin Suisse ortaklık kurdu. Otel kripto varlıkları ile yapılan ödemelerin onaylandıktan hemen sonra İsviçre frangına dönüştürüleceğini söyledi.


Chedi Genel Müdürü Jean-Yves Blatt yaptığı açıklamada: ‘’Otel misafirlerimize yeni teknolojilere açık olduğumuzu ve aynı zamanda ek bir hizmet olarak yeni bir ödeme deneyimi sunduğumuzu net bir şekilde ifade ediyoruz’’ dedi.


24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page