top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Kripto Analiz: Fed Tutanakları ve Evergrande Umudu Piyasayı Yeşertti


Fed’in varlık alımlarını azaltacağı paniği ve Evergrande krizi üzerine piyasadaki açmazların devam edeceği ve likitin azalacağı düşüncesi riskli varlıklardan çıkışı beraberinde getirmişti. Kripto paraları da negatif etkileyen bu durumun FOMC tutanakları sonrası zayıfladığı gözlemleniyor.


Fed, varlık alımlarının 2022’nin ortalarında azaltılabileceğini ve bu alımların ekonomiyi destekleyecek önemli bir araç olduğunu dile getirmesi, enflasyon beklentisinin yukarı çekilmesi ve büyüme hedefinin aşağı yönlü revizyona uğraması yeniden alımları güçlendirdi.


Diğer yandan Evergrande’nin bugün gerçekleştireceği ödemelerinde yuan pazarlığı yapması piyasadaki panik havasının bir nebze de olsa dağılmasına sebep oldu.


Ripple’dan Yeni Ortaklık

“Asya ülkelerinden Bhutan’ın merkez bankası ile deneme çalışmalarına başlayan Ripple, direkt olarak merkez bankasının kendi dijital para birimi için adım atmakta. San Francisco merkezli şirket, kendi blockchain teknolojisini Bhutan’ın mevcut ödeme sistemine entegre edecek ve bu sayede aslında ağın milyonlarca yeni kullanıcıya ulaşması beklenebilir.”


Super Bowl Şampiyonu Maaşının Bir Kısmını Kripto Olarak Almak İstiyor

Yedi kez Super Bowl şampiyonu olan Tom Brady dijital ekonominin önemini vurgulayarak maaşının bir kısmını Bitcoin, Ethereum ve Solana olarak alması durumunda memnun olacağını açıklayarak sektöre olan desteğini bir kez daha gösterdi.


Cardano Kurucusundan 20 Milyon Dolarlık Bağış

Charles Hoskinson, Cardano’nun kurucusu, Pensilvanya’da matematik merkezi başlatmak için 20 milyon dolarlık bağış yaptı.


Twitter’da Kripto İçerikli Konuşmalar %42 Oranında Arttı

Sosyal medyanın kripto paralara olan etkisi ve sosyal medya tabanlı analizler yapılırken son zamanlarda kripto içeriklerinde artış yaşandığı görüldü. Kripto içerikli tweet atılma oranı geçtiğimiz yıla kıyasla %42 oranında yükseldi.


BTC/USD


FOMC tutanakları sonrasında yükselişini sürdüren BTC/USD paritesi 43.875 desteğinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. Borsa rezervlerindeki gerileme devam ederken riskli varlıklara yeniden geçişle birlikte talep dengesi yeniden kuruldu.


Ancak, 4 saatlik grafikte fiyatlandığı düşüş kanalından pozitif ayrışması sonraki reaksiyonu açısından önemli. Bu sebeplei longda olan yatırımcıların dirençleri kademeli olarak izlemesi ve kanal direncine dikkat etmesi gerektiği düşünülüyor. Ana haliyle, 50.000’li seviyelere geçiş yapması yukarı yönlü hareketliliği destekleyici olacaktır.


ETH/USD


ETH/USD paritesi yeniden 3.000 seviyesinin üzerinde. 2.646 desteğimizi test etmesinin ardından toparlanan kripto para birimi 3.200 kritik direncine yöneldi. Günlük grafikte 9MA’ya denk gelen bu bölgenin yukarı yönlü kırılması önem taşıyor. Bu noktada, önceki zirveyi geçmesi reaksiyonun devamlılığını sağlayabilir. Kabaca 3.600 seviyelerini kırması gerektiği düşünülüyor. Aşağıda ise yeni bir dip yapmaması alış yönündeki pozisyonların artmasına sebep olabilir.


Dirençler: 3.200 – 3.367 - 3.600 – 3.850

Destekler: 3.000 - 2.892 – 2.646 – 2.317


XRP/USD


İyileşme belirtileri gösteren piyasa koşulları ve Ripple Yönetimi’nin yaptığı yeni ortaklık sayesinde ivme kazanan XRP/USD paritesi 0.97 seviyesinin üzerinde seyrediyor. İvmenin devamında 1.09 seviyelerini kırmayı başarırsa 1.25 ve 1.33 dirençleri takip edilebilir. Aşağıda ise 0.87 desteğine kadar olan fiyatlamalar makul karşılanabilir. Yeni dip girişiminde bulunmaması alıcılı seyir için önemli. Piyasa koşulları gereği dirençlerin kademeli olarak izlenmesinde yarar görülüyor.


Dirençler: 1.0950 - 1.2513 – 1.3330 – 1.4500

Destekler: 0.9723 - 0.8758 – 0.8080 – 0.7400


53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page