top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Eski Sec Başkanı Fireblocks Danışma Kurulunda!


Abd’nin en önemli kripto para platformları arasında yer alan Fireblock Custody, Ripple davasını başlatan eski Sec Başkanı Jay Clayton’ı danışma kurulu üyesi görevine atadığını açıkladı. Fireblocks Ceo’su Michael Shaulov bu hamleyle Clayton’ın çok yönlü uzmanlığından faydalanmayı umduklarını ve tecrübenin çok önemli olduğunu belirtti.


Ayrıca Shaulov, Clayton’ın ekibe katılmasını şu sözlerle değerlendirdi; ‘Güvenlik, uyumluluk ve operasyonel risklerle ilgili karmaşıklıkları ortadan kaldıran ve nihayetinde tüm kurumların kripto para alanını kucaklamasına ve bu alana girmesine izin verecek bir altyapıya ihtiyacımız var. Bu zorlukları çözmeye odaklanmaya devam edersek gerisi gelecek.’


Coinbase’den Pozitif Mesaj!

Amerika’nın kripto devi Coinbase’in Ceo’su yaptığı açıklamada; ‘Mevcut varlıklarımıza ve bilançomuza 500 milyon değerinde kripto para eklemek için yönetim kurulu onayı aldık. Bundan sonra karlarımızın %10’u ile devamlı bir kripto para yatırımı yapacağız. Kripto para ekonomisi olgunlaştıkça bu oranın artacağını düşünüyorum. Umarım zamanla işimizin çoğunu kripto para ile yürütebiliriz, şimdilik ikili bir sistem kullanıyoruz.’ İfadelerini kullandı.

Bu açıklamadan sonra Bitcoin fiyatı da habere tepki verdi, haber öncesinde 46 bin dolar seviyelerinde işlem gören kripto varlık, haber sonrasında 47 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi.


Worldline’ın, Bitcoin Sushi ile İş Birliği!

Ödeme hizmetlerinde çok önemli bir yere sahip olan Worldline, İşviçre kanadında değişim aracı olarak bitcoin ödemelerini başlatmak için kripto para borsası olan Bitcoin Suisse ile ortaklık kurdu. WL Crypto Payments adı verilen hizmette 85.000’den fazla işyeri Bitcoin ile ödeme kabul edecek. Haziran ayında bankacılık sektöründe öncü olan BBVA, ülkede bitcoin ticareti ve saklama hizmetleri başlatmıştı, ayrıca nisan ayında sigorta şirketi AXA, müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda ülkede Bitcoin tabanlı ödeme seçeneği sunmaya başlamıştı. Şimdi yeni ortaklık ile de İsviçre, günden güne kripto adaptasyonunu sürdürdüğünü kanıtladı.


UWM, Yıl Sonunda Kripto Ödemesi Kabul Edecek!

Amerika’da Bitcoin benimsenmesinde belirgin haberler öne çıkıyor. Uwm Ceo’su Mat Ishbia, kısa bir süre önce şirketin kriptoya olan adaptasyonunu göstermek için ülke genelinde ilk ipotek kredisi verme niyetinde olduklarını açıklamıştı. Ayrıca açıklamasında öncelikle Bitcoin ile ilgilendiklerini ancak bununla sınırlı kalmayıp Etherium ve diğer altcoinlerle de ilgilendiklerini belirtti.

20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page