top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

Çin’de Karbon Emisyonu Kontrol Altına Alınıyor


Yeşil enerjiye geçişi sebep olarak göstererek madencilere zor ve kripto para piyasasına zor zamanlar yaşatan Çin’de umut veren gelişme yaşandı. Ülkede, Ant Group’un blockchain tabanı üzerine kurulu karbon dengeleme sistemini hayata geçirmeyi planlıyor. Sanayi ve petrol üretiminde öncü olan Tianjin kentinde başlatılan karbon dengeleme sertifikasyonunun genele yayılmasının madencilik alanında ülkede iyileşme yaratıp yaratmayacağı merak konusu


Ethereum Kurucu Ortağı Talebin Artmasını Bekliyor

Joseph Lubin, Ethereum kurucu ortağı, 4 Ağustos’ta devreye girmesi beklenen Londra Güncellemesi’nin talep artışı yaratacağını düşünüyor. CNBC’ye konuşma yapan Lubin, proje geliştirmek isteyenlerin rağbet ettiğini ve güncellemeyle birlikte Ethereum’un deflasyonist hale getirilmeyi hedeflediğini belirtti.


ABD’ye 500 Madencilik Cihazı

Cmbridge Üniversitesi’nin yaptığı araştırmalara göre, madencilik Çin’de %50’nin altına geriledi. Ülkeyi terk eden madenciler ise farklı ülkelere dağılıyor. Yaşanan gelişmelerin ardından ABD’de de ise Bitcoin madenciliği artmaya başladı. Son olarak madencilik firmalarından olan Marathon Digital 500 adet madencilik cihazının ABD’ye taşınacağını açıkladı.


ABD Regülatörleri Bugün Toplanıyor

Hazine Bakanı Janet Yellen, Finansal Piyasalar Çalışma Grubu’yla toplanıyor. Para Birimi Denetleme Ofisi ve Federal Muvduat Sigorta Kurumu da toplantıda yerini alacak. Toplantıda genel haliyle stablecoinler değerlendirilecek. Yellen, toplantı öncesi yaptığı açıklamada düzenleyicilerin riskleri azaltmak ve stablecoinlerin potansiyel avantajlarını ön plana çıkartmak açısından önemli olduğunu belirtti.

BTC/USD


4 saatlik grafikte fiyatlandığı kanal içerisinde sıkışma alanına giren BTC/USD 32.660 direncini kırmak için alıcı arıyor. Kanal ortasına kadar çekilmesinin ardından tepki alımları gelen, ancak bölgeden pozitif ayrışmak için yeterli momentumu bulamayan kripto para birimi kararsızlık evresine giriş yapıyor.


Piyasa genelinde toparlanma çabası devam ederken Çin ve ABD’den gelebilecek akışlar ise takipte önceliğini koruyor. Çin yasaklarının ardından ABD’den gelen pozitif ve umut verici atılımlar gelmesi ise toparlanma sürecini destekliyor.


Yukarı yönlü hareketliliğin devamında ise öncelikli olarak kanal direncinin takibi kritik gözüküyor. 32.660 direnci kırılabilirse gelişebilecek reaksiyonlar 34.540 direncine kadar değerlendirilebilir. Oluşabilecek sarkmalarda ise kanal ortasına denk gelen 31.000 seviyesi ilk destek bölgesi olarak karşımıza çıkıyor.

Dirençler: 32.660 - 34.540 - 35.500 - 38.140

Destekler: 31.000 - 30.000 - 29.960 – 28.000


ETH/USD



Düşüş trendindeki fiyatlamasını sürdüren ETH/USD paritesi 9MA ekseninde fiyatlanıyor. Çift dip girişiminin tamamlanması halinde kripto para biriminde ilk etapta 2.200, sonrasında ise 2.400 direncine kadar reaksiyon gelişebilir. Pozisyonda olan yatırımcının, oluşabilecek ivmede, 2.400 direncine ayrıca dikkat etmesi gerektiği düşünülüyor. 2.400’ün kırılması alımları tetikleyebilir, ancak onaydan geçememesi yer yer sarkmalara neden olabilir. Aşağıda ise 1.750 desteğine kadar yaşanabilecek gevşemeler olağan karşılanabilir.


Genel anlamda 4 Ağustos’taki Londra güncellemesi beklenen ve deflasyonist yapıya bürünmeye hazırlanacak olan kripto para biriminde ay sonuna doğru talep artışı yaşanması bekleniyor. Haber akışı teknik görünümle birleşirse formasyon hedefinin tamamlanması farklı bir alım dalgası yaratabilir. Yine de yatırımcının bariyer görevinde olan destek seviyelerini yakından izlemesinde yarar görülüyor.

Dirençler: 1.950 – 2.000 - 2.200 - 2.270

Destekler: 1.800 – 1.750 – 1.615 – 1.300

LTC/USD


Düşüş kanalındaki fiyatlamasını sürdüren LTC/USD paritesi 122 desteğinde fiyatlanmaya devam ediyor. Ticaret hacminde zayıflama görülen kripto para birimi aşırı satım bölgesinde fiyat uyumuyla ilerleyişini sürdürüyor. Daralma evresine giren kripto para biriminde short pozisyonların hacminde artış yaşanması halinde 100 – 90 bandı gündeme gelebilir. Yaşanabilecek satış baskısında kanal desteğine kadar sarkma yaşanabilir.


Yukarıda ise düşüş kanalından hacimli bir şekilde pozitif ayrışması önem taşıyor. Kanal direncinin kırılması halinde pozisyonlar ilk etapta 150, sonrasında 183 direncine kadar değerlendirilebilir.

Dirençler: 150 - 183 - 226 – 270

Destekler: 122 – 100 – 90 – 70


ADA/USD



4 saatlik grafikte 9MA eksenindeki fiyatlamasını sürdüren ADA/USD paritesi yatay eksende ilerliyor. Pozitif ve negatif haberlerin çakışması nedeniyle yatırımcısının kararsızlığa girdiği ve kripto para biriminin yön arayışında olduğu söylenebilir. Bu noktada, özellikle 1.27’nin kırılması önem taşıyor. Minör düşüş trendinin direnç bölgesine denk gelen bu alanda yaşanabilecek pozitif ayrışma alış hacimlerini artırabilir ve 1.42- 1.54 bandı gündeme gelebilir.


Aşağıda ise 1.13 desteği göz önünde bulundurulabilir. 1.13’ün üzerinde tutunmaya devam etmesi alıcılı seyrin korunmasına neden olabilir. Ancak, short pozisyonların hacmindeki artış devam ederse 1.00 seviyesine kadar gevşeme yaşanabilir. Önemli bir destek olan 1.00’den gelen tepkiler ise ayrıca alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Dirençler: 1.27 - 1.36 - 1.42 - 1.57

Destekler: 1.13 – 1.00 – 0.84 – 0.70

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page