top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

BlackRock’tan Madencilik Şirketine Dev Yatırım!


Amerika’nın önemli yatırım şirketlerinden biri olan BlackRock, halka açık olan iki kripto para madencilik şirketine 400 milyon dolara yakın yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımlar BlackRock’ın dijital sektördeki ilk hamlesi olmamakla beraber ocak ayında SEC’e nakit ödemeli Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri satın almak için başvurada bulunmuştu ve nisan ayında Chicago Ticaret Borsası’ndan 37 Bitcoin vadeli işlem sözleşmesi aldığı açıklanmıştı.


Wells Fargo, Müşterilerine Bitcoin Kullanma İmkânı Sunuyor!

Amerika’nın en eski bankalarından Wells Fargo, özel müşterilerine Bitcoin kullanma imkânı sunan yeni bir yatırım fonu duyurdu. Açıklanan bildiride, Fargo fona dahil olmak isteyen tüm müşteriler için saklama ve işlem hizmet bedeli alacağı belirtildi. Bunun yanı sıra ilk satışın henüz gerçekleşmediğini ve bu sürecin bir yıldan fazla olabileceğini belirttiler.


Bu proje için FS Yatırım ve New York Dijital Yatırım Grup ile ortaklık kuruldu. Geçmiş dönemlerde kripto paralara karşı negatif bir tutum sergilemeyen banka endüstriye olan inancını; ‘Kripto para birimlerinin varlık olarak istikrar ve canlılık kazandığına inanıyor, ancak riskleri bizi yalnızca nitelikli yatırımcılar için ve hatta profesyonelce yönetilen fonlar aracılığıyla yatırım riskini tercih etmeye yönlendiriyor.’ Şeklinde belirtti.


Ethereum Vadeli İşlemlerine Dayalı ETF Planı!

Yatırım firması olan VanEck, Etherium vadeli işlemlerine dayanan bir Etf başlatmak için SEC’e başvuruda bulundu. Daha önce Sec, çeşitli şirketlerden gelen doğrudan kripto paralara yatırmayı amaçlayan herhangi bir Etf’e onay verilmemişti, bu başvurunun onaylanması halinde Amerika’da bir ilk gerçekleşecek.

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page