top of page
  • Helin Çelik / Araştırma Müdürü

ABD’li Senatörden Kripto Para Hamlesi!


Senatör Pat Toomey, kripto para düzenlemelerini netleştirmek için destek ve tavsiye istediğini duyurdu. ABD’deki kripto düzenlemelerini daha net ve şeffaf hale getirmek için destek çağrısında bulunarak kripto yanlısı senatörler arasına katıldı.


Yapılan duyuruya göre Bankacılık Komitesi’nin kıdemli Cumhuriyetçisi Toomey, federal yasanın, kripto varlık yatırımcılarını korumaya devam ederken, aynı zamanda kripto varlıkların ve blockchain teknolojilerinin gelişimini desteklemek için fikirler ve yasama önerileri talep ediyor.


Gerçekleştirilen duyuruda Toomey, şunları söyledi:

Kripto para birimin ve blockchain teknolojileri internet kadar büyük bir olmasının yanı sıra yüksek maliyetli aracılardan bağımsız olarak doğrudan birbirleriyle finansal işlemlerde bulunma yetkisine sahip bireyler için zenginlik ve finansal bağımsızlık oluşturma potansiyeline de sahiptir.”

Geri bildirim dönemi bugün başlıyor ve duyuruya göre 27 Eylül’e kadar devam edecek.


Metamask, Kendi Token’ını oluşturmak istiyor!

Ethereum(ETH) kripto para cüzdanı Metamask , kendine ait yerel bir token oluşturmak istediğini duyurdu.


Metamask geliştirme ekibi, yaptığı çağrı esnasında potansiyel planlarından söz etti. Kıdemli yazılım mühendisi Erik Marks, projenin bir kripto para tokenının tanıtılmasıyla ‘’projeyi topluluğa ait yapma fikrine kesinlikle açık’’ olduğunu belirtti.


Ekip herhangi bir kullanım şekli olmayan bir token üretmek istemediklerini belirtti. Marks, bir ICO’nun topluluğa fayda sağlayacağını çünkü hemen pump yapılabileceğini belirtti. Ancak bazı insanların hemen satması konusunda da endişelendiğini de belirtti.


Ağustos’ta 1200 Bitcoin (BTC) ATM’sine Kuruldu!

Dünya’nın her yerinde artık Bitcoin(BTC) ATM’sine rastlamak mümkün. 71 ayrı

Ülkede yaklaşık 16 binden fazla Bitcoin ATM’si bulunuyor. Ülkemizde de çeşitli yerlerde Bitcoin(BTC) ATM’sine rastlamak mümkün . Özellikle Istanbul bölgesinde 9 adet Bitcoin(BTC) ATM’si bulunuyor.


Coinatmrada.com’un verilerine göre geçtiğimiz ay 1200’den fazla ATM kuruldu. Bu da günde 47 yeni Bitcoin(BTC) ATM’sinin kurulduğu anlamına geliyor.

Bitcoin ATM’leri, klasik ATM’lere benzer bir şekilde çalışıyor. Kullanıcılar nakit veya banka kartı kullanarak Bitcoin veya diğer kripto varlıkların alım satımını gerçekleştirebiliyorlar.


Ünlü Sanatçı Maluma’nın NFT Serisi Ethernity’da Sunulacak

Grammy ödüllü süper star Maluma ile dijital,3D ve VFX sanatçısı Alejandro Robledo Maluma’nın Icon Universe için devrim niteliğinde bir görsel efekt NFT sanat serisi için işbirliği yaptı. NFT serisi 28 Ağustos tarihinde Ethernity’da satışa sunulacak.


Maluma’nın hayatından paylaşılmamış fotoğrafların ve Alejandro’nun ince altın levhalara işleyip Maluma’nın 3D yüzünün haritasını çıkardığı görünmeyen görüntülerin yer aldığı türünün tek örneği bir başyapıt da bu serinin içinde yer alacak. Maluma esere özel yapım bir çerçeve çizerek, kişisel bir not yazdı ve resmi imzaladı.


NFT sanat eseri, Maluma’nın yaklaşan 2021 Papi Juancho Dünya Turu sırasında sahnede sergilenecek.




28 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page